Warme William wandeling


Het is geen geheim dat kinderen en jongeren moeite hebben met alle corona maatregelen. Daarom heeft Jeugdraad Beerse-Vlimmeren 3 wandelingen ontwikkeld die helemaal in het thema staan van Warme William en mentale gezondheid.

Warme William is de mascotte van het project Warme Gemeente. Je herkent hem heel gemakkelijk. Zoek naar een grote blauwe beer zittend op een bank met op de rugleuning de tekst: “Zit je met iets? Praat erover! Warme William luistert…”. Warme William zet in op het versterken van de veerkracht en het mentaal welzijn bij kinderen en jongeren van 0 tot 24 jaar.


De drie wandelingen staan in het teken van Warme William en hebben het doel om het mentaal welzijn in de kijker te zetten. Elke wandeling heeft zijn eigen thema. De spiegelwandeling richt zich op het versterken van je eigen mentaal welzijn. Bij de Warme William Wandeling leer je hoe je moet luisteren zoals een echte Warme William. Tijdens de Babbelroute stop je dan weer alle smartphones weg en neem je de tijd om echt in dialoog te gaan met elkaar.


Terwijl je wandelt tussen de natuur van Beerse praat je over verschillende stellingen, vragen en cartoons rond het thema dat jullie samen kiezen. Elke wandeling is ongeveer 3 km lang. De wandelingen richten zich op kinderen van 6 tot 12 jaar, maar eigenlijk is iedereen welkom. Laat je ook zeker niet tegenhouden om de wandeling aan te passen aan jouw behoeftes en noden.

Vanuit de jeugdraad vragen wij enkel dat de wandelaars zich houden aan alle veiligheidsmaatregelen.

Meer informatie? http://jeugdraadbeerse.be/warme-william-wandeling/