Vakantie in eigen dorp op La Terrazza 2310Het lokaal bestuur van Rijkevorsel en de uitbaters van de horecazaken slaan de handen in elkaar en nodigen deze zomer iedereen uit op La Terrazza 2310.


Verspreid in het dorp zullen er van donderdag 12.00 uur tot en met zondagnacht 1.00 uur uitgebreide terrassen te vinden zijn, waar je gezellig kunt borrelen. Op het dorpsplein in het centrum van Rijkevorsel wordt er plaats vrijgemaakt, maar ook langs de vaart en langs een aantal invalswegen wordt extra ruimte gecreëerd om terrassen te plaatsen. La Terrazza 2310 opent een eerste keer op donderdag 2 juli. De afsluiter is op zondag 23 augustus.


Met dit initiatief tracht het bestuur niet alleen het geleden verlies voor de horeca-uitbaters door de coronasluiting een klein beetje goed te maken, maar krijgen ook de inwoners die thuis vakantie vieren de kans om op een veilige manier met volle teugen te genieten van alles wat Rijkevorsel te bieden heeft.


Richtlijnen voor de terrasbezoekers

Om alles zo veilig mogelijk te laten verlopen, vragen we terrasbezoekers zich aan de volgende richtlijnen te houden:

  • Er worden ruime fietsstallingen voorzien. Gebruik deze zodat doorgangen vrij blijven.

  • Wacht aan de ingang van het terras tot je een plaats toegewezen krijgt.

  • Er kunnen maximum tien personen samen aan een tafel zitten. De algemene regels over de toegestane sociale contacten, zoals vastgelegd door de overheid, moeten worden gerespecteerd.

  • Tafels worden zo opgesteld dat de afstand van 1,5 meter tussen de klanten te allen tijde gewaarborgd is. Deze mogen dus niet zelf worden verplaatst.

  • Er wordt verplicht zittend geconsumeerd. Consumeren aan de bar of rechtstaand is niet toegestaan.

  • Betaal zoveel mogelijk contactloos of elektronisch.

  • Terrassen zijn geopend tot 1.00 uur ’s nachts. Hou het rustig en respecteer de rust van de omwonenden.