Rondreis Zomerbar ‘De Kemper’ langs bijzondere Kempische natuurgebiedenNatuurpunt Kempen pakt deze zomer uit met een bijzonder gezellige actie: een zomerbar die als een estafette rond reist langs Kempische natuurgebieden. Met deze actie zetten ze de nieuwe samenwerking tussen Kempische natuurverenigingen in de verf. De opbrengst van de zomerbar gaat integraal naar meer en betere natuur in de Antwerpse Kempen.


De zomerbar staat tijdens de maanden juni en juli in totaal op 6 even verschillende als bijzondere locaties. Van een natuurlijke stadstuin in het centrum van Turnhout over een gloednieuw natuurgebied in Geel ten Aard tot de boorden van rivier de Mark in Hoogstraten. Allemaal zijn ze het toneel voor een weekend lang gezellig terrassen midden in de natuur


Tijdens de zomerbar worden er enkele bijzondere dranken geschonken. Uiteraard is er Gageleer, het kempische kruidige volmoutbier ten voordele van natuurbehoud. Maar ken je ook de Bufo? Het fijn gehopte blond bier dat paddenoverzetacties overal in het land ondersteunt. Of Picus de pils van vogelbescherming Vlaanderen? Stuk voor stuk lekkere bieren met een rechtstreekse link naar natuurbehoud.


Waar kampeert De Kemper?

  • zaterdag 1 en zondag 2 juni: midden in de Natuurlijke tuin van Natuurpunt Museum, Graatakker 11 in Turnhout

  • zondag 9 en pinkstermaandag 10 juni: op De Bergen in Herenthout naast de natuurrijke roggeakkers in volle bloei

  • zaterdag 15 en zondag 16 juni: aan het nieuwe natuurgebied Breeven, beekhoek 49 in Geel ten Aard

  • zaterdag 29 en zondag 30 juni: aan het Van de Velde reservaat aan het fietspad naast het kanaal in Turnhout

  • vrijdag 5 tot zondag 7 juli: aan het fietspad naast rivier de Mark in natuurgebied Aschputten in Hoogstraten

  • zaterdag 13 en zondag 14 juli: aan het Langvenin natuurgebied Averbode Bos & Heide in Veerle Heide

Meer info: www.natuurpunt.be/zomerbar