Pop-up zomerbar op Poeyelheide in LilleDe gemeente Lille is een bruisende gemeente op verschillende vlakken. Er is een actief dorpsleven, veel sport, recreatie, cultuur en toerisme. Vanaf woensdag 20 mei 2020 krijgt deze bruisende gemeente een mooie aanvulling in de vorm van een pop-up zomerbar: Bar Basil.


Schepen van Jeugd Chiel Danckers: “We vinden het belangrijk dat de zomerbar onze gemeente versterkt. Één van de voorwaarden om de bar te mogen uitbaten, was het zorgen voor een goede samenwerking met onze lokale handelaars en verenigingen. Ondertussen hebben we ook al samengezeten met al deze partijen. Zo zullen in de zomerbar bijvoorbeeld lokale en fair trade producten verkrijgbaar zijn en kunnen verenigingen of bedrijven er activiteiten organiseren. We denken dat de formule van de zomerbar naast onze reeds bestaande lokale horeca ook kan zorgen voor een extra toeristisch aantrekkingspunt.”


Schepen van Toerisme Luc De Backer: “Het idee van een zomerbar speelde al langer in ons hoofd. Zoals hierboven aangegeven, zijn we bij deze beslissing echter niet over één nacht ijs gegaan. Eerst zijn we op zoek gegaan naar een ideale locatie waar deze zomerbar tot zijn recht kan komen. Dit werd de Poeyelheide. Dit is een groene omgeving in onze gemeente waar veel fietsers en wandelaars voorbijkomen. Daarna is er een openbare concessie gesteld voor een contract van vier jaar. Elke organisatie die interesse had, mocht zijn voorstel aan ons bezorgen. Kollektiv Productions bleek voor ons de ideale match.


Bar Basil zal vanaf 20 mei tot en met september geopend zijn. Op donderdag en zondag is de bar al zeker geopend voor het publiek. Op andere momenten kan de invulling variëren: dit kan gaan van evenementen georganiseerd door verenigingen of bedrijven tot privé aangelegenheden zoals een huwelijk of verjaardagsfeest.