Oud-Turnhout hijst de vlag 'Duurzame Gemeente'Van 18 tot en met 25 september deed de gemeente Oud-Turnhout mee aan de derde editie van de ‘Week van de Duurzame Gemeente’.

Een week lang werd de vijfde verjaardag van de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen (SDG’s) gevierd. Tijdens de campagneweek werden lokale initiatieven en burgers in de kijker gezet die op een duurzame manier bijdragen aan sociale, ecologische en economische uitdagingen in onze maatschappij. Een heldencafé bracht hen allemaal samen.

Schepen van duurzaamheid Paul Paeleman getuigt: “Het gemeentebestuur wil absoluut inzetten op duurzaamheid. Allerlei initiatieven zijn lopende en niet alleen tijdens deze week wordt er veel aandacht geschonken aan de 17 SDG’s. Het ganse beleidsplan is gebaseerd op deze duurzame beleidsdoelstellingen. Het is een absolute prioriteit om de uitvoering hiervan voortdurend te stimuleren, controleren en evalueren.”

Hijsen van de vlag ‘Duurzame Gemeente’

Het hijsen van de vlag van ‘Duurzame Gemeente’ op het Dorpsplein is ondertussen een jonge traditie tijdens de ‘Week van de Duurzame Gemeente’. Dit jaar werd de vlag feestelijk gehesen op maandag 21 september in aanwezigheid van de duurzame helden van Oud-Turnhout.

Ontmoet de ‘duurzame helden’ van Oud-Turnhout

Paul Paeleman zegt: “Tijdens de ‘Week van de duurzame gemeente’ zetten we alles in het werk om duurzame initiatieven in de kijker te zetten. Mensen die bewust hiermee bezig zijn noemen we helden, duurzame helden, en die willen we koesteren. We zijn als gemeente daarom ook zeer fier om verschillende duurzame burgers in de bloemetjes te zetten tijdens het heldencafé.” Benieuwd naar de Oud-Turnhoutse duurzame helden? Leer hen kennen op www.duurzamegemeente.be/gemeente/oud-turnhout-2020.