Op expeditie door Lille met Lieven ScheireSamen met Lieven Scheire en zijn bevriende bende 'wetenschapsnerds' heeft de gemeente Lille ‘Nerdland Safari’ uitgewerkt, een fietstocht langs de mooiste stukjes natuur in de gemeente. Lieven Scheire en entomoloog Peter Berx kruipen in de rol van jouw persoonlijke safarigidsen en nemen je mee op expeditie. Met videofragmenten zetten ze het natuurschoon in de gemeente letterlijk op de kaart.


Schepen van Toerisme en Duurzaamheid Luc De Backer (Groen): “Lieven Scheire is zot van natuur en Peter Berx weet als entomoloog alles over insecten. Beide heren weten dat er in Lille bijzonder veel natuurschoon te ontdekken valt. Lieven en Peter nemen je mee op expeditie langs 10 fascinerende groene plekken in onze vier dorpen. Tijdens de fietstocht kom je bijvoorbeeld alles te weten over onze adders in de Visbeekvallei.”


Lieven Scheire: “De natuur en in het bijzonder de insectenwereld zitten vol ongelofelijke, verbazingwekkende en bizarre verhalen, doordrenkt van diefstal, bedrog, parasitisme, moord, hard labeur en seks. Wat er elke dag onder je neus gebeurt, kan simpelweg bestempeld worden als een soort Game of Thrones in het struikgewas.”


De fietstocht van 21,5 kilometer start aan Hof d’Intere. Bordjes wijzen je de weg. Op 10 locaties vind je een QR-code. Wanneer je de code scant, begint een filmpje van Lieven en Peter te spelen.

Download de flyer met de route op www.genietvanlille.be of pik de flyer op aan het onthaal in het gemeentehuis.