Noorderwijk krijgt overdekte bushalte



De meest gebruikte bushalte van Noorderwijk, aan het parochiecentrum, wordt uitgerust met een schuilhuis van 3,4 op 1,6 meter. Om het voetpad en de vrije doorgang te vrijwaren, komt er een type met open zijwanden, zodat voetgangers nog comfortabel kunnen passeren. Dit laat toe om het schuilhuisje te plaatsen op de locatie van de bushalte (zie foto), vlak waar de bus ook haar invoegstrook heeft. De opdracht is gegeven aan ClearChannel om zo snel mogelijk over te gaan tot de plaatsing.


De overdekking van het bushokje past in het quick-wins plan van mobiliteit van de het stadsbestuur. Enerzijds werkt het stadsbestuur immers met doordachte plannen, met de bestelling van een nieuw mobiliteits-, verkeerscirculatie- en parkeerplan. Bedoeling is het comfort voor voetgangers en fietsers en openbaar vervoer gebruikers aanzienlijk te verhogen en de verkeersdoorstroming zo vlot mogelijk te maken, in een totaalaanpak, zodat de meest veilige routes ontstaan. Omdat het mobiliteitsplan een doorlooptijd van minstens een paar jaar kent, wordt ondertussen via quick-wins zoveel mogelijk al het verschil gemaakt voor de zwakke weggebruiker. Zo plaatste het stadsbestuur heel wat fietsbeugels bij en is er ook een oplossing voor het wegcomfort in de maak, bijvoorbeeld voor de kasseien in het centrum.