Nieuw doolhof op Kabouterberg


Met het nieuwe doolhof op Kabouterberg blijft de gemeente Kasterlee investeren in haar toeristische infrastructuur. “Zeker in een tijd dat mensen kiezen voor een kwaliteitsvolle vakantie in eigen land, heeft Kabouterberg met zijn natuurlijke elementen en mythische verhalen heel veel te bieden,” zegt burgemeester Ward Kennes.


Kabouterberg, dat deel uitmaakt van de Kempense Heuvelrug, is al jaren een belangrijke trekpleister. Dit is voornamelijk te danken aan de groene omgeving, de unieke luchtwortels en de kaboutervertellingen. Om de vertelling en de toegang tot het bos op een leuke manier te starten, wandel je eerst door een doolhof. “Om helemaal één te zijn met de bosrijke omgeving, werd het doolhof volledig in natuurlijke materialen opgetrokken en werden er boseigen klimplanten aangeplant,” benadrukt de burgemeester. Na het doolhof zorgen de vertrouwde speeltoestellen, een uitkijktoren en picknickbanken voor een leuke, afwisselende wandeling.


Doordat het doolhof volledig toegankelijk is voor kinderwagens en personen in een rolstoel kreeg het een gunstig advies van Inter, experten in toegankelijkheid,” licht schepen van Welzijn Sumati Adriaensen toe. “Het vernieuwde doolhof wordt ook de start van een rolstoeltoegankelijk prikkelpad langs Kabouterberg dat momenteel wordt uitgewerkt in samenwerking met 3Master, het Regionaal Landschap Kleine en Grote Nete en studenten van Thomas More Geel,” voegt schepen Adriaensen er nog aan toe.


Kom het doolhof en andere activiteiten in Kasterlee verkennen tijdens de krokusvakantie. De grote kabouterverhuis, Pumpkin Attack, speuren met kapitein kKaZz, TrekJanPad of de zoektocht Slapende Reus,… alle familievriendelijke activiteiten vind je op www.visitkasterlee.be