Lilse handelaars plaatsen spreuken op etalages voor meer mentale weerbaarheidVan 1 tot 10 oktober loopt de 10-daagse van de Geestelijke Gezondheid. Tijdens deze periode wil de gemeente Lille de geestelijke gezondheid meer bespreekbaar maken. Daarom neemt ze dit jaar opnieuw deel aan ‘Spreuken in het Straatbeeld’. Met spreuken op de etalages van lokale handelaars wil de gemeente haar inwoners oproepen om elkaar een helpende hand te reiken of een bemoedigend schouderklopje te geven wanneer ze het even moeilijk hebben.

Schepen van Economie Griet Verheyen (N-VA): “We zijn zeer blij met het enthousiasme waarmee onze handelaars reageerden op onze oproep om een spreuk te plaatsen. Op 44 handelszaken kan je tot 10 oktober een motiverende spreuk lezen. De actie toont nog maar eens aan dat we een bruisend ondernemingsleven hebben in onze gemeente en dat onze ondernemers geëngageerde mensen zijn.”

De Lilse ondernemers mochten zelf kiezen welke boodschap op hun etalage kwam. Ze konden kiezen uit een lijst of zelf een mooie leuze insturen. Drie vrijwilligers hielpen om de spreuken op de etalages te plaatsen: Marijke Stryckers, Jes Proost en Greet Meulders.

Jes Proost, vrijwilliger: “Dit is het tweede jaar dat ik help om de spreuken op de ramen van de handelaars te plaatsen. Ik krijg heel veel positieve reacties van mensen. Vorig jaar waren er inwoners die zo enthousiast waren dat ze de gemeente rondfietsten om alle boodschappen te ontdekken. In totaal heb ik dit jaar 20 spreuken geplaatst”.