Land van Playsantiën, een krachtig samenwerkingsverband!De gemeenten Lille, Malle, Ranst, Zandhoven en Zoersel ondertekenden deze week een nieuwe samenwerkingsovereenkomst en zetten onder de naam ‘Land van Playsantiën’ de toeristisch-recratieve samenwerking verder en dit alvast tot 2025.


Land van Playsantiën heeft tot doel het toerisme en recreatie in de gemeenten te bevorderen. Door krachtenbundeling wil de vereniging het aanbod in het gebied versterken en verder op de kaart zetten. De vereniging wil zowel eigen bevolking, inwoners van de omliggende gemeenten als dag- en verblijfstoeristen laten genieten van de prachtige omgeving.


De naam Land van Playsantiën betekent letterlijk ‘buitenpretjes’. De vereniging dankt zijn naam aan de vroegere buitenverblijven van de stedelijke burgerij en adel. Deze prachtige gebouwen sieren nu nog de verschillende gemeenten.

De voorbije jaren organiseerde de vereniging evenementen zoals culinair wandelen, culinair fietsen, winterwandelingen en zomerse fietstochten met proevertjes onderweg en ook eten met streken. Deze activiteiten zullen ook in de toekomst blijven bestaan dankzij de vernieuwde samenwerking.


De vereniging startte in 2005 en bestaat dit jaar reeds 15 jaar. Misschien wel tijd voor een feestje?


Voor meer informatie: …

Land van Playsantiën Antwerpsesteenweg 246 2390 Malle 03 310 05 14 info@landvanplaysantien.be www.landvanplaysantien.be