Handelshart Herentals pioniert met digitale schattenjachtHandelshart Herentals, het orgaan van handel/horeca, pakt uit met een digitale schattentocht, waar mooie prijzen mee te winnen valt. In de drie deelgemeenten verschijnen de komende weken 7 “trekpleisters” waar iedereen die de app installeert en de opdrachten uitvoert punten mee verdient – wie het hoogste eindigt wint de jackpot, alle deelnemers maken kans op prijzen. Extra opdrachten en dus punten zijn te rapen bij individuele handelaars die doorlopend nieuwe opdrachten toevoegen. Handelshart nam hiervoor een professioneel communicatiebureau (Wizz en Phobos/Actor) én eventbureau (ProductionPirates) onder de arm. Zij werken voorts de promoacties op hoog niveau uit om tijdens en na de lockdowns het herstel zo goed mogelijk uit te werken.


Praktisch voor de schattenjacht

o Download GooseChase via Apple of Google

o Maak account aan met username en paswoord

o Zoek naar "Hartenjagen met Handelshart Herentals" of gamecode DD11XE

o Maak spelerprofiel aan en doe mee!


De communicatie- en eventbureaus zullen een aanbod uitwerken om Handelshart (alle handel en horeca in de 3 deelgemeenten) maximaal te promoten, op het ritme van de seizoenen. Hun opdracht is om de klassieke voorjaarsshopping (met de modeshows), zomershopping, najaarshopping en wintergebeuren in een nieuw jasje te steken. Omdat de voorjaarshopping (die voorheen inzette op openlucht modeshows) en heel wat evenementiële alternatieven in corona-tijden onmogelijk zijn, kwamen de bureaus voor Handelshart op de proppen met een origineel, uniek, coronaproof alternatief onder de vorm van de hartenjacht.


Meedoen is simpel: de app installeren, de opdrachten uitvoeren (zoals “speel een spel aan de picknicktafel op het dorpsplein van Morkhoven” of “post een lief bericht aan handel, horeca of zorgsector in de brievenbussen aan de Bovenpoort”). Deze voorbeelden zijn niet toevallig, aangezien deze trekpleisters (de hartenbank in Morkhoven en de brievenbussen aan de Bovenpoort) net opdoken; in de komende weken duiken er nog zo 5 trekpleister op verspreid over het grondgebied, dus ook in Noorderwijk. Doorlopend komen er daarenboven opdrachten bij die handelaars en horecazaken uit Herentals zelf bijvoegen en waar extra punten mee te winnen zijn. Álle Herentalse handelaars en horeca die graag een opdracht toevoegen, kunnen dat nog altijd doen. Ook de prijzenpot is nog volop aan het aanzwellen en wordt bekendgemaakt bij de heropening van de horeca! Deelnemers kunnen in afwachting ervan dus wel al starten en zo een voorsprong opbouwen.


De actie loopt nog verschillende maanden. Veel succes!