Gemeente Lille gaat voor duurzame energieDe gemeente Lille gaat volop voor groene energie. De gemeente liet zopas 92 zonnepanelen plaatsen door een lokale ondernemer op de gemeentelijke werkhal in Achterstenhoek. In totaal goed voor 37.720 wattpiek.


Schepen van Duurzaamheid Luc De Backer (Groen): “De zonnepanelen zullen instaan voor de helft van het verbruik van de werkhal. Met de komst van de digitale meter wordt het belangrijk om vooral stroom te verbruiken wanneer de zon schijnt. In de werkhal verbruiken we vooral elektriciteit overdag. Dat zit dus goed. Ook in ons wagenpark gaan we groener. Vorig jaar kwamen er al vier elektrische fietsen. Korte verplaatsingen doen we niet langer met de wagen. En onze wagens zelf worden ook groener. Met een Renault Kangoo Z.E. voor de ploegbaas van de poetsdienst vervingen we al een derde oude diesel door een elektrische wagen. Om de doelstellingen van Kempen2030 te halen en ons voor te bereiden op een gemeente van de toekomst, zijn deze investeringen nodig.”


Op de nieuwe parking aan het gemeentehuis van Lille werden ook twee parkeerplaatsen met laadpunt geïnstalleerd. Zo staat de teller van openbare laadpunten in de gemeente ondertussen op vijf.