Finse piste aan Sport Vlaanderen voortaan gratisDe Herentalse jogger kan voortaan extra zijn hart ophalen. De Finse piste aan Sport Vlaanderen is voortaan gratis. Voordien moest hier per beurt 2 euro voor betaald worden. Voor frequente lopers loopt zo’n inkombedrag snel op. Daarnaast vormde het ook een drempel voor startende joggers.


Schepen van Sport Yoleen Van Camp: “Het kosteloos maken van de piste past binnen de visie van het stadsbestuur (die de grond aan het Netepark hiervoor aan Sport Vlaanderen ter beschikking stelt) om (buiten)sport aan te moedigen. En dat hoeft niet altijd grote investeringen te vergen. Bij het optimaliseren van bestaande infrastructuur zijn ook veel sporters gebaat.” De Finse piste is zoals voordien toegankelijk tijdens de openingsuren, die te vinden zijn op de webstek.


In de onderhandelingen met Sport Vlaanderen bekwam het stadsbestuur ook nog de inwilliging van verschillende vragen de lokale sportclubs. Het clublokaal “’t Loperke” krijgt een renovatie, net zoals de kleedkamers, de fitness- en de gevechtssportzaal. Daarnaast krijgen de gebruikers van de faciliteiten zoals ijs-, sport- en atletiekpiste, zoals ACHL, de Kunstschaatsers en de Ijshockey club voortaan de toelating om sponsors aan de omheining te hangen bij de organisatie van wedstrijden en evenementen. Voor de ijspiste komt er ook een mobiele tribune met een 200-tal zitplaatsen.


Yoleen Van Camp: “Op die manier kunnen de Herentalse sportclubs op het domein meer inkomsten genereren om te investeren in de werking van de club.”


Stad Herentals zet ook haar schouders onder een oplossing voor boomende hockeyclub Artemis en reserveert hier alvast de nodige budgetten voor.