Eerstelijnszone Middenkempen bereidt zich voor op corona-vaccinatiecampagne


De zeven gemeenten van de Eerstelijnszone Middenkempen maken zich samen klaar voor de corona-vaccinatiecampagne. De Eerstelijnszone Middenkempen bestaat uit de gemeenten Grobbendonk, Herentals, Herenthout, Kasterlee, Lille, Olen en Vorselaar. Deze zeven gemeenten werkten al eerder tijdens de coronacrisis nauw samen. Zo richtten ze het Covid Coaching Team op, waarbij maatschappelijk werkers besmette inwoners ondersteunen. Deze samenwerking zet de eerstelijnszone nu ook verder bij de start van de vaccinatiecampagne.


Binnen de Eerstelijnszone Middenkempen werd een werkgroep opgericht die de lokale vaccinatie-aanpak verder zal uitwerken. Deze werkgroep bestaat uit de noodplanningscoördinatoren van de gemeenten, een medisch coördinator en de verantwoordelijke van de eerstelijnszone. Zij werken nauw samen met AZ Herentals en vertegenwoordigers van de apothekers, woonzorgcentra en huisartsen in hun zone.


Stefan Teughels – voorzitter Eerstelijnszone Middenkempen “Begin januari ging de eerste fase van de vaccinatiecampagne van start die focust op de woonzorgcentra. Over enkele maanden is het de beurt aan de bredere bevolking. Momenteel is het nog onduidelijk hoe dit allemaal praktisch gaat verlopen. Door nu al samen te werken, willen we als eerstelijnszone voorbereid zijn op verschillende situaties en snel kunnen schakelen. Zo is de werkgroep momenteel volop bezig met het verzamelen van bevolkingscijfers voor de volgende fases van de campagne, te zoeken naar mogelijke locaties voor vaccinatiecentra, stockageruimtes voor de vaccins …”


Twee woonzorgcentra in Eerstelijnszone Middenkempen al gevaccineerd Vorige week werden de bewoners van twee woonzorgcentra in de eerstelijnszone al gevaccineerd. Het gaat om woonzorgcentrum De Witte Bergen in Kasterlee en woonzorgcentrum Lindelo in Lille. In totaal kregen 290 bewoners het vaccin.