Eerstelijnszone Kempenland lanceert logo vaccinatiecampagne


Sinds vorige week kunnen inwoners van de 10 gemeenten uit de eerstelijnszone Kempenland informatie over de twee vaccinatiedorpen nalezen op elzkempenland.be. De website zal continu voorzien worden van de laatste informatie alsook van een veelgestelde vragenlijst. ‘Samen met de communicatiecollega’s van de 10 besturen werken we aan een gemeenschappelijke communicatie. Zo krijgen alle inwoners binnen de zone dezelfde informatie’, vertelt Kris Bayens, voorzitter van Eerstelijnszone Kempenland. ‘Daarvoor werkten we samen een logo uit. Dit zal gebruikt worden door alle partijen die meewerken aan de vaccinatiecentra. Op die manier willen we de informatie over de vaccinatiecentra in Weelde en Turnhout duidelijk en helder brengen.’

De lancering van een logo, website en veelgestelde vragenlijst is een eerste stap in de gemeenschappelijke communicatie van de 10 besturen. De gemeenschappelijke stijl zal ook opduiken in de communicatiekanalen van die besturen, apothekers, thuisverplegers, artsen … Telkens met de bedoeling inwoners toe te leiden naar dezelfde informatie. Een callcenter wordt midden februari geactiveerd. Hier kunnen inwoners terecht met hun lokale vragen over o.a. inplannen en herplannen van afspraken, mobiliteit, thuisvaccinatie.

De 10 besturen die tot Eerstelijnszone Kempenland behoren zijn: Baarle-Hertog, Hoogstraten, Rijkevorsel, Merksplas, Beerse, Vosselaar, Ravels, Arendonk, Oud-Turnhout en Turnhout.