Dorpskern van Tielen wordt zone 30De gemeente Kasterlee gaat verder op haar elan om de snelheidszones die in het mobiliteitsplan in 2018 werden afgebakend systematisch in te voeren. In 2018 en 2019 werden rond de scholen van Lichtaart en Kasterlee in twee fasen de zones 30 km/uur ingevoerd en later uitgebreid. Ook in de Bloemenwijk van Lichtaart werd een zone 30 km/uur ingevoerd om deze woonzone verkeersveiliger te maken.

Nu is deelgemeente Tielen aan de beurt. De ganse kern van Tielen wordt een zone 30. De zone strekt zich uit over het volgend gebied:

  • Tielendorp , vanaf het digitaal snelheidsbord tot aan de spoorwegovergang

  • de Kerkstraat, vanaf het kruispunt met Tielendorp tot aan de oversteekplaats thv huisnummer 33

  • de volledige Nieuw- en Schaarstraat (tevens ook fietsstraat)

  • het Stationsplein

De Nieuwstraat en de Schaarstraat worden omgevormd tot fietsstraten. Hier mag maximum 30 km/uur worden gereden en mogen auto’s de fietsers niet voorbijsteken.

Onze technische dienst is gestart met de aanpassing van de signalisatie zodat alles klaar is wanneer op dinsdag 1 september het schooljaar start,“ zegt burgemeester Ward Kennes (CD&V), “en als kers op de taart verleggen we de oversteekplaats aan de school en de kinderopvang in Tielendorp. Deze week wordt die oversteek beveiligd met een dynamische verlichting.