De trappistinnen van Brecht ontwikkelen een complete verzorgingslijnRuim een jaar geleden lanceerden de zusters-trappistinnen van de Abdij Onze Lieve Vrouw van Nazareth in Brecht een shampoo waaraan 10% donker bier werd toegevoegd. Het succes ervan zette de zusters ertoe aan om een volledige verzorgingslijn met Westmalle Dubbel te ontwikkelen. Naast de shampoo bieden ze nu via hun abdijwinkel en goed draaiende webshop ook een douchegel, bodylotion en vloeibare handzeep met trappistenbier aan.

De trappisten en trappistinnen leven niet van subsidies of giften maar, zoals de Regel van Sint-Benedictus het voorschrijft, van handenarbeid. Daarom begonnen de Brechtse monialen in 1964 afwasmiddel te produceren. In de loop der jaren werden onder de merknaam TRAPP ook vloerzeep, shampoo, badschuim en glycerinezeep aan het gamma toegevoegd. Met de bescheiden opbrengst van deze producten voorzien de trappistinnen in hun levensonderhoud.

Vorig jaar onderging het assortiment een flinke vernieuwing. Naast de drie productlijnen (lavendel, aloë vera en traditioneel) met telkens een vloeibare handzeep, douchegel, shampoo en bodylotion, stelden ze tevens een trappistenbiershampoo met conditioner-effect voor.


De Westmalle Dubbel shampoo en -douchegel zijn verkrijgbaar in beugelflessen van 33 cl. De vloeibare handzeep en -bodylotion van de trappistenbierlijn worden gebotteld in dispensers van 25 cl. Ze zijn verkrijgbaar in de abdijwinkel of via de webshop www.trapp.be.