Cambio autodelen nu ook in RijkevorselVoortaan kun je ook in Rijkevorsel een cambio-deelauto uitlenen. Cambio is een eenvoudig autodeelsysteem waarbij op vaste standplaatsen auto’s ter beschikking staan die je na reservatie en tegen een vergoeding vrij kan gebruiken. Ideaal voor inwoners die niet zo vaak een wagen nodig hebben. Er wordt in Rijkevorsel gestart met twee deelwagens op parking pastorij in het centrum van Rijkevorsel.


Geen vaste kosten, geen kopzorgen

Met Cambio heb je een auto wanneer je er een wil, maar ook enkel dan. En dus betaal je ook enkel als je de wagen gebruikt. Er zijn, op het bescheiden maandelijks abonnement na, geen vaste kosten. Dit maakt het financieel interessant voor wie weinig met de wagen rijdt. Bovendien verlost Cambio je van alle kopzorgen die een eigen auto met zich meebrengt: onderhoud, verzekeringen, herstellingen, brandstofkosten, autokeuring … Cambio neemt alles voor haar rekening.


Milieuvriendelijker

In Rijkevorsel staan een elektrische Nissan Leaf en een Citroën C3 op benzine ter beschikking. Bij de keuze van haar auto’s houdt Cambio rekening met de ecoscore van de wagens. En elke Cambio-wagen vervangt acht tot twaalf privé-wagens. De milieuvriendelijke auto’s van Cambio verkleinen dus meteen ook jouw ecologische ‘bandafdruk’.


Infoavond dinsdag 17 september

Inwoners die interesse hebben om in het autodeelsysteem te stappen, kunnen terecht op de gratis infoavond op dinsdag 17 september om 19.30 uur in de raadzaal van het gemeentehuis (Molenstraat 5). Cambio wordt er van naaldje tot draadje uitgelegd en uiteraard is er ook ruimte voor vragen.