Balen winkelt hierVanaf nu kan je terecht op www.balenwinkelthier.be voor een handig overzicht van alle (aangepaste) dienstverlening die de Balense handelaars, vaklieden en bedrijven op dit moment aanbieden. Je vindt er ook de extra voorzorgsmaatregelen die ze nemen, zodat je met een gerust hart kan gaan winkelen of op hen een beroep kan doen. Met deze gloednieuwe bedrijvengids wil het gemeentebestuur de burgers makkelijker de weg helpen vinden naar de lokale ondernemers, om hen zo extra te ondersteunen in deze moeilijke tijden.

Steun de lokale ondernemers

Met de nieuwe website www.balenwinkelthier.be wil het gemeentebestuur iedereen extra aanmoedigen om juist in deze tijden de lokale ondernemers te ondersteunen: koop bij lokale handelaars, doe beroep op een lokaal bedrijf of een lokale vakman.

Je kan er makkelijk filteren op de aangepaste dienstverlening, zoals afhaal, levering, webshop en fysiek open. Of je kan zoeken op soort van onderneming (voeding, dranken, kleding, elektro, verzorging, planten, kleding,…).

Met een gerust hart winkelen

De lokale ondernemers kunnen in de nieuwe bedrijvengids ook duidelijk maken welke service ze aanbieden en welke voorzorgsmaatregelen ze nemen tijdens deze coronacrisis. Zo weten de klanten meteen dat ze met een gerust hart bij hen kunnen winkelen, bestellen of afhalen.

Ondernemer? Vul gratis je gegevens in

Staat jouw Balense zaak nog niet op de website? Vul dan gratis jouw gegevens in via het e-loket op www.balen.be/bedrijvigbalen en dan wordt je zaak zo snel mogelijk toegevoegd. De ondernemingen worden telkens op een willekeurige (‘random’) manier getoond (en dus niet alfabetisch) zodat elk bedrijf evenveel kans heeft om bovenaan in de lijst te komen.

Vloerstickers en affiches

Het gemeentebestuur maakt momenteel ook werk van vloerstickers (over afstand houden) en affiches (over afstand houden en bijhorende veiligheidsmaatregelen). De communicatie hoe ze deze gratis kunnen verkrijgen, wordt binnenkort gestart.

Info: Dienst lokale economie, 014/74 40 29