3 Kempense bedrijven krijgen 'Factory of the Future Awards'

In Kortrijk reikte Agoria Vlaanderen woensdag de Factory of the Future Awards uit. Tien Vlaamse bedrijven kregen de prijs uit handen van Vlaams minister-president Geert Bourgeois (N-VA). Drie Kempense bedrijven, Lavetan in Turnhout, Mirion Technologies in Olen en de vestiging van Janssen Pharmaceutica in Geel waren bij de gelukkigen.

Om ‘Fabriek van de toekomst’ te worden, moeten de bedrijven zeven pijlers of ‘transformaties’, doorlopen waaronder digitalisering, slimme processen en materialen. De bedrijven die na evaluatie van vijf experten minstens 80% scoren op de zeven pijlers, zijn de échte fabrieken van de toekomst, de ‘topsporters’ onder de bedrijven, zeg maar.

Lavetan in Turnhout is een laboratorium in de voedingssector. Zij werken ondertussen volledig papierloos én met zo veel mogelijk robots. Zo kunnen zwe gemiddeld 1.200 voedingsstalen per dag analyseren.

Farmaceuticareus Janssen Pharmaceutica hoeven we niet meer voor te stellen. Vandaag is het een van de meest vernieuwende farmaceutische bedrijven ter wereld met meer dan 40.000 medewerkers, waarvan 5.200 in België.

Mirion Technologies in Olen is wereldleider op het gebied van deeltjesdetectoren op basis van silicium en Europees leider in gammadetectoren op basis van geranium